Україні не потрібні російські олігархи

HEADLINE 24 🇺🇦
2 min readJun 9, 2022
Російський олігарх Михайло Фрідман
Російський олігарх Фрідман хоче отримати українське громадянство / LetterOne Group

Керівник Нацагентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков заявив, що російський олігарх Михайло Фрідман (народився у Львові) консультується з українською владою щодо отримання українського громадянства та перереєстрації основних активів в Україні.

Новіков вважає, що це «вигідно для України». Він розповів, що розглядається можливість виходу олігархів з-під санкцій, зокрема шляхом передачі коштів чи активів у «фонд покаяння».

Ця ідея вкрай шкідлива для України з моральної точки зору. Нам не потрібні російські олігархи. Їх особливо не цікавила злочинна політика росії з 2014 року. Втім після запровадження проти них санкцій вони згадали про Україну. Але лише тому, що хочуть зберегти свої статки.

Українські офіційні особи дуже критикували інші країни, які не запровадили проти росії санкції і намагаються знайти у цьому якусь вигоду. Але тепер, виявляється, Україна хоче зробити щось схоже, хоч і під нібито благим наміром — відновлення країни за кошти російських олігархів.

Чи мають російські олігархи заплатити свою ціну за війну проти України? Безумовно. Але не в обмін скасування санкцій, коли в той же час росія продовжує вбивати українців.

Поки бойові дії тривають, сума збитків для України буде лише зростати. Так що рахунок для російських олігархів ще не сформований. Нехай заплатять після війни, разом з усім російським народом.

Підписуйтесь на HEADLINE в Телеграмі. Там важливі новини, зрозуміла аналітика та коментарі.

--

--

HEADLINE 24 🇺🇦

Важливі політичні новини, події, цікаві думки та зрозуміла аналітика — https://t.me/hdln24